III. 2014

 

Šachová sezóna 2014/2015 odstartovala

 

 

Ještě před začátkem soutěží družstev v praktickém šachu Šachový klub Velvary uspořádal po více než padesáti letech ve Velvarech otevřený šachový turnaj v rapid šachu. V sobotu jedenáctého října se do Velvar sjelo bezmála padesát šachistů, kteří se utkali v devítikolovém turnaji s časovou kontrolou 15.min. na partii. S ohledem na to, že jsme takovýto turnaj pořádali vlastně poprvé v naší novodobé historii, tak jsme turnaj organizačně zvládli. Turnaj ve Velvarech jsme připravovali cca. čtyři měsíce. Samozřejmě, že vše nebylo dokonalé podle našich představ, vždy je co vylepšovat, ale získali jsme drahocenné zkušenosti k pořádání dalších šachových turnajů ve Velvarech. Tímto bych chtěl poděkovat nejenom všem našim sponzorům bez kterých by jsme šachový turnaj nemohli uspořádat, ale také personálu velvarské školní jídelny a jejich vedoucí paní Vosmíkové. Taktéž chci velmi poděkovat dnes již bývalé starostce našeho města paní Ing. Jitce Linhartové, která svým pěkným proslovem zahájila šachový turnaj. Ještě jednou všem děkujeme a těšíme se na další šachové turnaje ve Velvarech.

Do dětského šachového kroužku se přihlásilo osm nových dětí. Jsme rádi, že mezi dětmi je o šachovou hru stále zájem a věřím, že o některých uslyšíme i na celorepublikové úrovni a možná i dál, ale to bych hodně předbíhal událostem. Čeká je ještě dlouhá cesta. Nyní stojí na jejím začátku.

Šachová sezóna 2014/2015 odstartovala i pro dospělé hráče šachu. Vstup do nové sezóny se nevydařil ani jednomu z našich družstev. Naše A-družstvo v prvním utkání sezóny doma podlehlo A-družstvu Zlonic 3 : 5 a ve druhém kole prohrálo v Libčicích nad Vltavou 7 : 1. Naše B-družstvo v prvním kole podlehlo týmu ŠK Kralupy D 3,5 : 1,5 na půdě soupeře a ve druhém kole jsme při domácím utkání prohráli proti šachistům ze Sokola Buštěhrad C taktéž 1,5 : 3,5. Doufejme, že špatný začátek se změní v dobrý konec započaté šachové sezóny 2014/2015 a že úspěchy obou našich družstev nenechají na sebe dlouho čekat.

Veškeré informace, novinky, fotogalerii, historii událostí a spoustu zajímavostí najdete na našich webových stránkách www. šachový klub Velvary.

Poněvadž se blíží svátky a konec roku, tak bych chtěl všem popřát klidné prožití vánočních svátků a hodně zdraví, štěstí a lásky do nového roku 2015.

 

S pozdravem a přáním krásného dne za ŠACHOVÝ KLUB VELVARY

Předseda výkonného výboru

Petr Neuman