I. 2013

 

 

ROK PLNÝ ZVRATŮ VELVARSKÝCH

ŠACHISTŮ, ANEB ZVEDÁME HLAVU

 

Dá se říct, že letošní rok je pro velvarské hráče královské hry plný změn a zvratů. Pevně věříme, že k lepšímu. Po ukončení sezony 2012/2013 nám dosavadní organizátor velvarských šachistů pan ing. Jindřich Trejbal ml, oznámil, že se z pracovních důvodů velvarskému šachu nebude moci věnovat. Bylo potřeba, aby někdo vedl a organizoval šachy ve Velvarech. Reálně hrozilo, že si velvarské hráče rozeberou okolní oddíly Slaného, Zlonic a další. Bez nějakého dlouhého rozmýšlení jsem na to kývl a ujal se toho, protože si myslím, že královská hra ke královskému městu patří a chci ve Velvarech šachy nejen zachovat, ale i vyzdvihnout a rozšířit mezi všechny věkové kategorie, především mezi děti. Na konec května byla svolána valná hromada (členská schůze) velvarských šachistů. Kde jsme mimo jiné změnili celé fungování oddílu a založili občanské sdružení s vlastní právní subjektivitou. Zvolili jsme název Šachový klub Velvary . Dne 10.6.2013 nás Ministerstvo vnitra ČR zaregistrovalo pod skr. názvem ŠK Velvary. Zvolili jsme 3členný výkonný výbor, který zajišt'uje chod šachového klubu.

Na konci června po jednání s ředitelem Základní školy ve Velvarech panem Mgr. Petrem Doškem byly rozdány letáky ohledně dětského šachového kroužku, který bude probíhat od září letošního roku jednou týdně v odpoledních hodinách v budově základní školy. Děti všech věkových kategorií se mohou do tohoto kroužku přihlásit na kontaktech, email: PetrNeuman@email.cz nebo na tel: 731910197. Dětský šachový kroužek bude od září 2013 do ledna 2014 bezplatný, aby si mohli děti vyzkoušet jestli je tato vyjímečná hra zaujme a bude je bavit. V dětském kroužku se děti naučí od základů hrát šachy, naučí se jejich pravidlům a zjistí, že šachová hra dokáže být zábavná a že má nepřeberné množství variant. Né všem dětem se líbí koníčky a kroužky kde musí mít určité fyzické předpoklady, anebo také díky určitým fyzickým hendikepům se těmto zájmům prostě věnovat nemohou. Tak proč nezkusit šachy! V dětském šachovém kroužku rádi přivítáme všechny děti.

Šachový klub Velvary přijímá i zájemce o tuto hru z řad dospělých. V každém věku se dá s touto hrou začít. Našemu nejmladšímu členovi je 20 let a náš nejstarší člen letos oslaví 81 narozeniny. Scházíme se jednou za čtrnáct dní na trénink. Přihlásit se můžete na stejných kontaktech jako děti,-email: PetrNeuman@email.cz, nebo na tel: 731910197. Těšíme se na všechny zájemce této jedinečné hry.

S pozdravem a na brzkou viděnou za šachovnicí se těším na všechny zájemce.

Za ŠACHOVÝ KLUB VELVARY

Předseda výkonného výboru

Petr Neuman